PROFESJONALNA FRYTOWNICA GASTRONOMICZNA
PROFESJONALNA FRYTOWNICA GASTRONOMICZNA Loading...

PROFESJONALNA FRYTOWNICA GASTRONOMICZNA

PROFESJONALNA FRYTOWNICA GASTRONOMICZNA 

Przeznaczona do przygotowywania potraw smażonych na głębokim oleju: ziemniaków, ryb, mięsa, pączków. Posiada 2 niezależne komory, każda po 10litrów.

Profesjonalna Frytownica gastronomiczna podwójna doskonale sprawdzi się w punktach gastronomicznych, restauracjach, stołówkach czy barach. Polecana jest dla dużych jak również do małych obiektów gastronomicznych.

SPECYFIKACJA TECHNICZNA:

  • Nominalna objętość robocza frytownicy: 10,0+10,0[l]
  • Polecane jednorazowe ładowanie : 1,25+1,25 [kg]
  • Wymiary kosza : 225×320×130[mm]
  • Czas rozgrzewania do temeratury roboczej: 15 [min.]
  • Maksymalna temperatura robocza : 190 [°C]
  • Diapazon automatycznego regulowania temperatury [°C]: +50...+190
  • Moc nominalna : 7,5+7,5[kW]
  • Napięcie nominalne : 3N PE~380[W]
  • Częstotliwość prądu: 50[Hz]
  • Prąd roboczy: 22,7 [A] 
  • Wymiary gabarytowe, szerokość × głębokość × wysokość: 700×740×940mm
  • Masa NETTO/BRUTTO: 66∕96[kg]


OPIS rys.1

Rysunek 1. Ogólny wygląd frytownicy:
1 – korpus; 2 – blok grzejny; 3 – pokrywka; 4 –kosz; 5 – krata; 6 – kran spustowy; 7 – regulator temperatury z czujnikiem; 8 – lampa sygnałowa; 9 – haczyk, 10 – stopnie poziomów . 
4.2 Frytownica składa się z bloku grzejnego 2, który ustala się przegubowo na korpusie 1.
4.3 Regulowanie temperatury wykonuje się przy pomocy regulatora temperatury z czujnikiem 7, który został wmontowany w bloku grzejnym
4.4 Lampa 8 sygnalizuje o włączeniu grzałek i wyłącza przy automatycznym wyłączeniu regulatora temperatury z czujnikiem.

Wstecz

Inne produkty z katalogu